23948sdkhjf

Omexom bygger ny transformatorstation

Luleå Energi Elnät väljer Omexom att ansvara för uppförandet av den nya transformatorstationen som i framtiden ska förse Luelå Industripark på Hertsöfältet och Svartön med el.

Den nya stationen på Hertsöfältet byggs med 130 kV ställverk, 40 kV ställverk och transformatorer utomhus. Omexom uppför även en ny stationsbyggnad för övrig teknisk utrsutning som exempelvis 20 kV ställverk, hjälpkraft och kontrollanläggningen. Stationen blir nyckeln till stadens fortsatta energiomställning och elektrifiering.

– Trelleborg och Umeå är tidigare goda exempel på städer där vi genom åren i ett flertal stationsprojekt bidragit till att skapa flexibilitet och rätt förutsättningar i respektive stads energisystem. Nu gläds vi åt att få bidra med en nyckel i Luleås fortsatta energiomställning och för stadens utveckling i samband med stora och gröna investeringar i närområdet, säger Jan Hintze, VD Eitech Engineering AB som utgör en del av varumärket Omexom i Sverige, i ett pressmeddelande.

Uppdraget utförs av Omexoms enhet i Umeå och de har redan påbörjat projekteringen för transformatorstation PT38 Hertsöfältet som skall vara i drift samt överlämnad till Luleå Energi Elnät i december 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081