23948sdkhjf

Gomero Nordic har fått certifiering

Gomero Groups dotterbolag Gomero Nordic har blivit certifierade enligt ISO 27001:2013.

Certifieringen hjälper organisationer att fastställa riktlinjer och mål för hantering av informationssäkerhet. Certifieringen är en del av Gomeros omfattande arbete för att säkerställa en hög informations- och cybersäkerhet för kunder inom energisektorn.

Gomero skriver i ett pressmeddelande att digitaliserande underhållsprocesser skapar generellt stor nytta för bolag inom energisektorn. Men det ställer höga krav på informationshantering. För Gomero är det därför viktigt att på ett säkert sätt hantera information sedan företaget började erbjuda uppkopplade enheter och tjänster.

Förberedelserna inför ISO 27001-certifieringen har intensifierats under det senaste året. Gomero har lagt vikt på att genomlysa, lyfta och implementera bolagets processer avseende informationssäkerhet i det befintliga ledningssystemet.

— Energimarknaden står inför omfattande investeringar och Gomero är en möjliggörare i arbetet mot ett smartare elnät. Våra system och tjänster kan spela en mycket viktig roll och bidra till att kunderna kan påbörja digitaliseringen av underhållsarbetet på ställverk och transformatorstationer. Med den senaste certifieringen får vi ytterligare ett kvitto på att Gomero möter kundernas högt ställda krav på informationssäkerhet och väl strukturerade processer, kommenterar Malin Giselsson, säkerhetsansvarig på Gomero.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11