23948sdkhjf

Lambertsson ökar fokus på arbetssäkerheten

Lambertsson förstärker organisationen med en KMA-samordnare. Pascal Lehmbeck Malmquist är den som ska kliva in och stötta bolagets arbete kring säkerheten på arbetsplatsen.

KMA står för kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Och nu ska Pascal Lehmbeck Malmquist ta sig an den nya rollen. Tidigare har han arbetat som jurist och har ryggsäcken full med erfarenhet kring arbetsmiljö och ledningssystem inom byggbranschen. Som KMA-samordnare på Lambertsson får han en viktig roll i företagets arbetsmiljöfrågor.

– Lambertsson är ett företag som värderar säkerhet högt. Personalen är duktig och engagerad och jag är glad över att få vara en del av laget. Jag jobbar nära en KMA-chef som har gjort ett fantastiskt jobb som jag vill förvalta, säger Pascal Lehmbeck Malmquist, i pressmeddelandet.

Viktiga egenskaper hos en KMA-samordnare är struktur, noggrannhet samt förmåga att samordna förbättringsarbetet. Det kan handla om förebyggande arbete som skyddsronder och riskbedömningar och att skapa förutsättningar så att det blir lätt för företaget och medarbetarna att göra rätt.

– Det förebyggande arbetet lockar mig och det ska bli roligt att jobba nära den dagliga verksamheten på ett långsiktigt sätt. Förutom arbetsmiljön så är klimatfrågan högt upp på agendan. Det sker mycket intressant inom materialval och byggmetoder som reducerar byggbranschens klimatpåverkan och det gäller för Lambertsson att ligga i framkant när det gäller maskiner, hjälpmedel och systemlösningar.

Henric Broman är chef för verksamhetsutveckling på Lambertsson och är nöjd med rekryteringen.

– Lambertsson strävar alltid efter att vara en ansvarsfull arbetsgivare som säkerställer kvalitet, trygga arbetsplatser och miljöansvar. Därför känns det tryggt att förstärka organisationen med Pascal som är både kunnig och erfaren inom dessa områden, säger Henric Broman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095