23948sdkhjf

Ny reservdelssatsning i Norrland

Det byggs mycket i norr och stillestånd är dyra. Serviceföretaget ser därför ett allt större behov av reservdelar och utökar nu sin portfölj.

Maskinredskap har sedan starten för sex år sedan fokuserat på service och reparationer av redskap, utrustning och tillbehör för grävmaskiner. Man anser sig vara ett heltäckande serviceföretag som klarar bredden av grävmaskinsutrustning med specialkompetens inom tiltrotatorer och har vuxit stadigt sedan starten.

Nu gör man en särskild satsning på reservdelsförsäljning.

– Stillestånd är dyra och att tappa produktion är det ingen entreprenör som vill eller har råd med i dag. Dessutom blir tekniken alltmer avancerad. Därför är efterfrågan mycket stor för specialister som oss, som blixtsnabbt kan reparera och serva utrustning i verkstad eller i fält samt förse kunderna med reservdelar, säger Mikael Holmström, en av de två ägarna.

Han uppger att Maskinredskap är direktuppkopplade mot leverantörernas reservdelsdatabaser och att man därför kan se direkt vilka komponenter och reservdelar som behövs.

– Just nu är vi i en fas då vi utökat och hanterar de flesta tiltrotatormärken på marknaden. Vi har även investerat i en lokal där vi håller ett brett grundsortiment för omgående leverans av de mest frekventa delarna som vi vet att kunderna har behov av. Vi har även säkrat leveranskanaler så att specialdelar kommer till oss inom 24 timmar säger Mikael Holmström.

Både han och den andra ägaren Patrik Andersson har en gedigen entreprenadbakgrund, de är i grunden grävmaskinsförare, Patrik driver fortfarande ett entreprenadföretag och nu ska de alltså försöka serva kollegor över hela Norrland.

– Dagens moderna grävmaskiner är mycket driftsäkra men de verkar i tuffa miljöer så både maskinerna och utrustningen slits. Mängden grävmaskiner är hög särskilt i en utvecklingsregion som Norrland där det byggs så mycket. Eftersom varje grävmaskin är utrustad med både en tiltrotator och ett flertal redskap är underlaget stort, säger Mikael Holmström.

Företaget har sin bas på Västerslätt i Umeå, men riktar sig till hela Norrland och arbetar också mycket ute i fält hos kunderna.

– Vi har en bra beläggning. Ambitionen är att växa ytterligare och rekrytera fler medarbetare när vi hittar rätt kompetens, säger Mikael Holmström.

Han noterar också att Maskinredskap utför förebyggande arbeten och erbjuder serviceavtal.

– En klok entreprenör tar årligen in sin utrustning på kontroll innan något händer, särskilt nu när vintersäsongen är i gång så allt är fixat i god tid innan vårsäsongen.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08