23948sdkhjf

En flexibel ådra är en fördel i hans arbete

Att vara reservdelsförsäljare kräver inte endast att beställa hem reservdelar som ska levereras ut till kund, utan det kräver även att man har en flexibel ådra.

Leif Axelsson är reservdelsförsäljare på Mercatus. Hans dagliga arbete består till största del av att offerera, ta emot reservdelsbeställningar och beställa hem delar till Mercatus reningsanläggning. Men det krävs även att man kan ställa om och prioritera rätt för att minska tiden på ett stillestånd.

– Det gäller att kunna vara flexibel och kunna prioritera om ordningen i leveranser om det skulle uppstå ett stillestånd ute hos en kund och då ordna en snabb leverans, säger Leif Axelsson i nyheten.

Utmaningarna inom hans arbete är främst den delen att snabbt kunna få fram rätt delar ut till kund, speciellt när det brinner i knutarna. Att vara lösningsorienterad är en fördel för att arbete som reservdelsförsäljare hos Mercatus, förklarar han.

Det är ju lite vingligt på arbetsmarknaden just nu, hur ser du på framtiden för din typ av tjänst?

– I den mån industrin rullar och går kommer alltid reservdelar behövas för att hålla produktionen igång. Underhåll måste ju i alla lägen upprätthållas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078