23948sdkhjf

Vad för cyberutmaningar kommer vi möta 2023?

Vad för säkerhetsutmaningar kommer vi möta inför 2023? Det har IT-säkerhetsföretaget Check Point Software Technologies tagit reda på.

Check Point Softwares cyberspåningar för 2023:

Ingen minskning av ransomware.

Ransomware var det största hotet mot organisationer under det första halvåret av 2022. Check Point Software förutspår att ransomware kommer fortsätta vara ett stort hot.

Statligt mobiliserad hacktivism.

På senare tid har hacktivism utveklats från att tillhöra grupper med en flytande agenda till grupper med statliga kopplingar som är mer organiserade, strukturerade och sofistikerade. Denna typ av grupper har nyligen utsatt måltavlor i USA, Tyskland, Italien, Norge, Finland, Polen och Japan för attacker och bedömningen är att denna typ av ideologiska attacker kommer att fortsätta att växa under 2023.

Nya nationella arbetsgrupper för cyberbrottslighet.

Fler regeringar kommer att följa Singapores fotspår och inrätta arbetsgrupper mellan myndigheter för att motverka ransomware och cyberbrottslighet för att förena företag, statliga myndigheter och polis för att motverka de växande cyberhoten. Sverige har redan börjat på den banan då vi idag har fått vår första nationella säkerhetsrådgivare.

– 2023 kommer att präglas av den cyberutveckling vi har sett under 2022 i samband med kriget i Ukraina. Vi har sett en stor förflyttning av hacktivismen från cyberkriminella kollektiv till grupper med stark anknytning till olika stater. Jag tror att detta kommer fortsätta att växa och bli en vital del av många nationers militära beredskap i framtiden. Jag tror även att ny teknik som deepfake kan bli vanligare i samband med att cyberkriminella grupper utnyttjar videor och röstmeddelanden för framgångsrika cyberattacker – både mot privatpersoner men även mot företag och organisationer, säger Mats Ekdahl, säkerhetsexpert hos Check Point Software.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Återstart av Ringhals 4 skjuts upp igen
Nytt uppdrag för L&T inom teknisk fastighetsdrift
Från förlust till vinst
Hydroscand Machine blir årets branschvinnare
Investerar 85 miljoner i deras elnät
VR - hjälper eller stjälper? - Det ska Högskolan Skövde ta reda på
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.156