23948sdkhjf

JSW öppnar huvudkontor i Europa

- Att JSW satsar på Europa genom att etablera ett teknikcenter och maskinlager är viktigt för oss, säger Anders Friborg, försäljningschef för Green & Company, till Plastforum.

Den 1 februari öppnar tillverkaren av formsprutningsmaskiner Japan Steel Works, JSW, huvudkontor i Europa. Huvudkontoret, JSW Plastic Machinery Europe, är just nu är under uppbyggnad, säger Anders Friborg. 

-Att JSW öppnar ett europeiskt huvudkontor med teknikcenter, maskin- och reservdelslager i Warzsawa, Polen, kommer göra stor skillnad för oss. Det innebär att vi får teknisk support i Europa, men visar även att JSW satsar på Europamarknaden, säger han. 

JSW har tidigare gjort motsvarande satsning i USA.  

Målsättningen är att JSW ska ha kring 100 standardmaskiner på plats, när det öppnar i februari nästa år. Redan idag har JSW skeppat dit runt 40 maskiner som placerats i en lagerlokal i angränsning till byggnationen av det europeiska huvudkontoret. 

På plats i det europeiska maskinlagret kommer alla maskinstorlekar från 50 till 850 ton samt dess olika typer av skruvcylindrar att finnas.  

- Om kunden önskar utrustning därutöver som kärndragning exempelvis, sätter vi dit den vid någon av sina enheter i Lund eller Anderstorp, säger Anders Friborg.  

JSW tillverkar över 2500 formsprutningsmaskiner årligen. Samtliga är helelektriska och ryms inom spannet 30 till 3000 ton låskraft. Formsprutningsmaskinerna tillverkas enbart i Hiroshima, Japan. Endast vissa montage och anpassningar sker på andra orter, som i Warzawa från februari 2023.

Green & Company är återförsäljare för JSW i Sverige. 
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079