23948sdkhjf

Säkerheten först med säkerhetsljusridåer

Automation24 utökar sitt sortiment av säkerhetsljusridåer.

Maskiner håller på att ta över arbetet i olika tillverkningsprocesser, men även de kräver personal. Oftast utbildad driftpersonal för kvalitetssäkrning vid manuella stationer och teststationer såsom pressar, skär-, bock- och stansmaskiner. Arbetet utförs dock inte utan risk. Dessa arbetsplatser finns det dock risk för skärsår, frakturer eller värre skador. För att förhindra dessa arbetsskador erbjuder nu Automation24 säkerhetsljusridåer.

Säkerhetsljusridåer är de vanligaste skyddsanordningarna när tillträdesöppningar behöver övervakas. Vi har därför lagt till SG4 Base-serien i vår onlinebutik i två upplösningar med en skyddsfältshöjd på upp till 1050 mm. Inom kort kommer även SG4 Body-serien. Med dessa produktserier kan man hantera en stor del av standardapplikationerna och automatisera en säker avstängning av farliga maskinrörelser, säger Thorsten Schulze som, i sin roll som VD, är särskilt ansvarig för hanteringen av produktsortimentet.

Säkerhetsljusridåerna består av en sändare och en mottagarenhet och deras funktionsprincip liknar envägsfotoceller som används för positionsdetektering. En sändare sänder i ljusridån ett stort antal ljusstrålar med definierade intervall till mottagarmodulen och bildar därmed en effektiv barriär mellan riskområdet och användare. När ljuspulserna bryts, till exempel att fingrar, händer eller annat kommer emellan, stoppas maskinen automatiskt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094