23948sdkhjf

Industriföretag är mest villiga att betala vid ransomware-attacker

Industriföretag som drabbas av ransomware-attack betalar mer än dubbelt så mycket som genomsnittet för alla branscher, skriver Aktuell Säkerhet.

En studie som Sophos genomfört visar också att nära sju av tio drabbade industriföretag menar att attackernas komplexitet ökar. Nästan lika många säger att cyberattackerna sker allt oftare. Samtidigt har tillverkande industrier den lägsta krypteringsgraden av alla branscher, 57 procent jämfört med det totala genomsnittet 65 procent.

Tillverkande industrier är ofta intressanta måltavlor för cyberkriminella. De har en central och sårbar roll i olika leveranskedjor samtidigt som infrastrukturen i flera fall är föråldrad. Företag som har en begränsad insyn i och kontroll av sin produktionsmiljö kan bjuda angriparna på en relativt enkel väg in, kommenterar Per Söderqvist, säkerhetsexpert på Sophos.

Studien visar globala siffror och redovisar inte hur det förhåller sig i enskilda länder. Sverige har en förhållandevis stor och betydelsefull tillverkningsindustri finns det givetvis anledning att tänka och agera proaktivt i frågor som kan höja IT-säkerheten menar Per Söderqvist.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Cyberattacker sätter käppar i hjulet på vägen mot digitalisering
Vissa system åter i drift efter it-attack
Vad för cyberutmaningar kommer vi möta 2023?
Stålbolaget vill bygga egen vindkraft
Försvarsmakten webbplats drabbad av attack
Starkströmsföreskrifterna har moderniserats
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.157