23948sdkhjf

Intervjuserie inför Underhållsdagarna - Grundorsaksanalys

I en turbulent tid gäller det att hjälpas åt. Hur ska vi hantera utmaningar som komponentbrist, energikris, säkerhetshot och den gröna omställningen? Det och mycket mer diskuteras när underhållsbranschen möts på Skogshem & Wijk i Stockholm den 16-17 november. I en intervjuserie kommer vi nu att ge dig försmak av våra intressanta talare.

En av talarna är Adriana Ito som är forskarstudent på Chalmers Tekniska Högskola.  Hennes föredrag kallas: ''Grundorsaksanalys - hur kan vi förbättra processen?''.

Hallå där Adriana, vad kul att du är en av talarna på Underhållsdagarna. Det ser vi framemot. Vi undrar vad det är som har fått dig att brinna för ämnet du ska tala om?

Och hur kommer det sig att du började arbeta med det här?

I tio år arbetade jag med grundorsaksanalys på det största oljeföretaget i Brasilien. Tillsammans med mina kollegor analyserade jag alla typer av störningar: från kvalitetsproblem till allvarliga olyckor. Under dessa år kunde jag uppleva inte bara de katastrofala effekterna av produktionsstörningar utan också vikten av grundorsaksanalys för att förhindra att liknande problem uppstår i framtiden och säkra företagets verksamheter. När jag bestämde mig för att flytta till Sverige i 2018, fick jag chansen att arbeta som forskare inom området och det känns fortfarande spännande att förstå hur grundorsaksanalysprocess kan förbättras, speciellt med stöd av teknik.

Vilket budskap hoppas du att åhörarna tar med sig efter att ha hört ditt föredrag?
I det här föredraget kommer jag att prata om de resultat som erhållits under 4 års forskning. Jag presenterar vad grundorsaksanalys är, de olika utmaningar som tillverkningsföretag brukar har och hur teknik kan hjälpa de flesta att skapa mer resilienta produktionssystem. Fokus ligger naturligtvis på hur grundorsaksanalys kan användas av underhållspersonal. Det viktigaste budskapet är att åhörarna förstår hur de kan förbättra sina grundorsaksanalysprocesser.

Anmäl dig till Underhållsdagarna: Anmälan

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Boliden Bergöes nya verktyg ska ge en trygg och säker arbetsplats
Höjd vindkraft i Hästliden: Piteå kommun stödjer förnybara energilösningar
Elen dröjer från Öresundsverket
Ny vindkraftspark invigd
Smartare elnät kan ge dyrare el
Broreparatören fortsatt försvunnen – Svevia krävs på utredning
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078