23948sdkhjf

Cyberattackarna har ökat med 32 procent 

Check Point Software Technologies har släppt sin rapport över utvecklingen inom cybersäkerhetshot under andra kvartalet 2022. Rapporten visar att under perioden ökade antalet globala cyberattacker med 32 procent jämfört med samma kvartal 2021.

I rapporten är det stort fokus på ransomware-attacker och det framkommer att var fyrtionde verksamhet världen över har påverkats av ransomware under kvartalet 2022. Det är en ökning med 59 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Den största ökningen av ransomware-attacker geografiskt sätt har skett i Latinamerika. Där drabbas var tjugotredje verksamhet varje vecka. I Europa påverkas i snitt var sextiosjätte verksamhet varje vecka.

Det finns en rad åtgärder som kan vidtas för att skydda verksamheter mot ransomware-attacker.

Patcha: Det är inte ovanligt att cyberkriminella utnyttjar kända sårbarheter för att genomföra ransomware-attacker. Det är därför viktigt att hela tiden uppdatera och patcha system och programvara.

Segmentera: Genom att segmentera nätverk, med en stark brandvägg och IPS-skydd mellan nätverkssegmenten går det att förhindra att infektioner sprids över hela nätverket.

Granska: Granska noga dina säkerhetsprodukters policyer och övervaka kontinuerligt incidentloggar och varningar.

Revisioner: Rutinmässiga revisioner och penetrationstester bör utföras på alla system.

Principen om lägsta privilegier: Utgå från att användar- och mjukvaruprivilegier bör sättas så lågt som möjligt. Avgör också om alla användare måste ha lokala administratörsrättigheter på sina datorer, eftersom det ger cyberkriminella fler möjligheter att ta sig in.

Källa: Check Point Software Technologies

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Boliden Bergöes nya verktyg ska ge en trygg och säker arbetsplats
Höjd vindkraft i Hästliden: Piteå kommun stödjer förnybara energilösningar
Elen dröjer från Öresundsverket
Ny vindkraftspark invigd
Smartare elnät kan ge dyrare el
Broreparatören fortsatt försvunnen – Svevia krävs på utredning
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078