23948sdkhjf

Järnvägsupprustning öppnar för miljardaffärer

Mellan år 2022 och 2033 ska 165 miljoner kronor ska gå till drift och underhåll av det svenska järnvägsnätet. Det har regeringen beslutat.

– De här stora satsningarna på järnvägen skapar ett stort behov av en bra mötesplats och samtalsrum skapade av och för järnvägsbranschen. Därför är Train & Rail i Stockholm viktigt initiativ, säger Lars Redtzer som är chef Branschutveckling hos Byggföretagen.

Han fortsätter:

– Vi arbetar för ett fungerande samhälle med god infrastruktur. Utvecklingen av den svenska järnvägen är viktig för våra medlemmar och vi vill tillsammans med branschen hitta en bra väg framåt, säger Lars Redtzer.

På Stockholmsmässan skapas goda möjligheter för diskussion och affärer.

– Tillsammans skapar vi en viktig arena för hur vi ska utveckla Sveriges järnvägar där vi även kan diskutera utmaningar kring hållbarhet, digitalisering och kompetensförsörjning, säger Gabriel Modéus, generalsekreterare för Swedtrain, som är initiativtagare till mötesplatsen Train & Rail tillsammans med Stockholmsmässan, säger Monika Johannesen, projektledare för Train & Rail.

Hon fortsätter:

– Det är också därför vi i branschen bygger en ny mötesplats, av branschen, med branschen och för branschen, med Train & Rail i Stockholm. Vi ser fram att välkomna besökare från hela Sverige och hela Norden, avslutar Gabriel Modéus.

Om Train & Rail

Train & Rail arrangeras av Stockholmsmässan och Swedtrain i samarbete med Järnvägsentreprenörerna, NJS – Forum för Nordiskt Järnvägs Samarbete, Spårvagnsstäderna, Svensk Kollektivtrafik, Swerig och Tågföretagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125