23948sdkhjf

Celler med hög driftsäkerhet och lågt underhållsbehov

Under Automatica 2022 visar ABB upp sitt nya varumärke OmniVance. Maskincellen ökar produktivitetet medan mjukvaran är förbättrat avseende drifttagningstid, kalibrering och funktionalitet. – Vi står inför en aldrig tidigare skådad brist på högutbildad arbetskraft tillsammans med global osäkerhet och förändrade konsumentbehov.

– Vi står inför en aldrig tidigare skådad brist på högutbildad arbetskraft tillsammans med global osäkerhet och förändrade konsumentbehov, säger Marc Segura, ABB:s chef för divisionen Robotics. 

Han fortsätter: 

– ABB:s robot- och mjukvarulösningar är svar på dessa globala trender eftersom vi levererar en mer intelligent, anpassningsbar, mobil och användarvänlig teknik som förbereder kunderna på framtiden.

De nya applikationscellerna är utrustade med robotar, styrsystem, mjukvara och andra kringkomponenter. De är driftklara modulära lösningar som på ett enkelt sätt kan integreras i olika produktionslinjer.

I ABB:s monter på Automatica visas OmniVance FlexArc Compact samt OmniVance Maching Cell och Machining Software genomvideor och interaktiva virtuella rundturer parallellt med livedemonstrationer där OmniVance FlexArc M visas upp tillsammans med en autonom mobil robot (AMR).

– ABB:s varumärke OmniVance samlar alla standardiserade applikationsceller. OmniVance-cellerna backas upp av över 50 års expertis inom robotautomation och är utrustade med ny mjukvara som snabbar upp integreringen samtidigt som man får ännu större flexibilitet och effektivitet, tillägger Segura.

Om de nya cellerna

OmniVance FlexArc Compact är utrymmessnål och ger större flexibilitet i svetsningsapplikationer med det minsta utrymmeskravet i klassen. Cellen kan också enkelt integreras med autonoma mobila robotar – upp till fyra fasta robotar kan arbeta i cellen för en ökad produktionskapacitet utan att strukturen på cellen behöver ändras. 

OmniVance Machining Cell och Machining Software ger större flexibilitet och förenklar en rad applikationer, inklusive slipning, polering, sågning och ytbehandling. Den nya tekniken kan köra upp till åtta olika applikationeri en och samma cell och kan köras i upp till 20 000 timmar under tuffa förhållanden utan behov av underhåll. Konfigureringstiden har minskat med 92 procent och nya Machining Software är först på marknaden att kunna erbjuda autokalibrering och banjustering i ett och samma verktyg, vilket minskar kalibreringstiden till 10 minuter. 

Källa: ABB

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Återstart av Ringhals 4 skjuts upp igen
Nytt uppdrag för L&T inom teknisk fastighetsdrift
Från förlust till vinst
Hydroscand Machine blir årets branschvinnare
Investerar 85 miljoner i deras elnät
VR - hjälper eller stjälper? - Det ska Högskolan Skövde ta reda på
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.095