23948sdkhjf

''Fler och fler vill ha ett underhållssystem''

Vi har pratat med Idus som arbetar för att hjälpa andra företag att öka sin driftsäkerhet - exempelvis genom implementeringen av ett underhållssystem.

– Inget har vetat hur man ska börja arbeta med underhåll, förklarar Tobias Bertilsson.

Men nu märker Idus av en tydlig trend.

– Fler och fler vill implementera ett underhållssystem. Allt fler har börjat se fördelarna med det, säger Tobias Bertilsson.

Finns det någon bransch som har kommit längre när det gäller implementering av underhållssystem?

– Det som är tydligt är att skogsindustrin alltid ligger långt framme. Detsamma gäller både smältverk och stålindustrier, säger Markus Tell. Hans kollega Tobias Bertilsson tillägger:

– Det är svårt att säga, men självklart har fler större företag implementerat ett underhållssystem. Mindre företag ligger lite efter, berättar han.

Under samtalet presenterar Idus även årets nyhet - sensorer med inbyggt AI. Sensorn kan hjälpa kunderna att öka sin driftsäkerhet genom tillståndsbaserat, förutsägbart underhåll.

– Det tar 1-2 månader för sensorerna att lära sig hur maskinen låter och utifrån det undviker man haverier utifrån larm, första 1-2 månaderna. Att investera i sensorer är dessutom småpengar i det stora hela, säger Markus Tell.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109