23948sdkhjf

Smältverket rustas upp för 326 miljoner

Hydro satsar 320 miljoner norska kronor (cirka 326 miljoner svenska kronor) i aluminiumsmältverket Karmøy.

Hydro berättar på sin hemsida att investeringen ska gå till att modernisera och uppgradera kraftförsörjningssystemet och anodstångsanläggningen.

22 kilovolts-ställverket ska bytas ut och anodstångslinjen delvis uppgraderas inklusive ett automatiskt transportsystem.

– Vi investerar i Hydro Karmøys framtid, vilket visar vårt engagemang för att producera lågkolhaltigt, vattenkraftsbaserat aluminium för den europeiska marknaden. Investeringen kommer att modernisera anläggningen och säkra en robust strömförsörjning under de kommande decennierna, samt förbättra säkerheten vid anläggningen. Denna investering kommer att göra Karmøy-anläggningen mer robust och ytterligare förbättra konkurrenskraften för Hydro Karmøy, säger Ola Sæter, chef för primärproduktion i Hydro på företagets hemsida.

Hydro Karmøy beskrivs producera 270 000 ton primäraluminium per år, ha två produktionslinjer för primäraluminium, AP18 och Hydros teknologipilot varav investeringen ska modernisera AP18.

Det står också att investeringen är villkorad av ett slutgiltigt byggbeslut som är beräknat till hösten 2022. Projektet beräknas vara klart 2024 och bekostas av både Hydro och externa leverantörer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094