23948sdkhjf

Digital tvilling för att förutspå trafiksituationer och översvämningar 

Ängelholms kommun vill underlätta drift, simulera översvämningar, trafikflöden, buller och öppna data för invånare. Hur? Jo, genom en digital tvilling. 

En digital tvilling är en digital kopia av något som finns verkligheten - i detta fall är det en digital kopia av Ängelholms kommun. För att uppnå detta har Ängelholms kommun ingått ett samarbete med Smarta byar i Veberöd.

I ett pressmeddelande skriver kommunen:

Det är en 40- väg men hur fort kör bilarna egentligen på gatan utanför området där drömhuset ligger? Hur högt är vattnet i Rönne å vanligtvis de datum då en förening planerar en aktivitet längs en plats vid ån? Finns det lediga parkeringsplatser just nu vid idrottshallen?

Dessa typ av scenarier kan genomföras med hjälp av en digital kopia. Kommunen är igång med arbetet, men det är inte riktigt möjligt än. Arbetet med att att koppla ihop stadens sensorer har börjat.

– I ett smart samhälle behöver vi i kommuner och städer nyttja varandra bättre. Veberöd har lyckats med att skapa en digital tvilling och istället för att uppfinna hjulet på nytt så lär vi av dem och går in ett medlemskap i Smarta Byar Veberöd, säger Pernilla Fahlstedt, chef för huvuduppdrag Samhälle i Ängelholms kommun, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ringhals 3 tillfälligt på halv effekt
Två Skanska anställda döda efter trafikolycka
Botar, ett större problem än företag tror
Proton Group satsar på underhållssystem och smarta sensorer
Lambertsson ökar fokus på arbetssäkerheten
Gomero Nordic har fått certifiering
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.078