23948sdkhjf

SAS satsar på förebyggande underhåll

Scandinavian Airlines väljer Digital Alliances skywise predictive maintenance-lösning för sin A320 Family-flotta.

Den nya lösning som flygbolaget valt kallas SPM Alliance och ska förbättra verksamheten för dess A320 Family-flotta på cirka 70 flygplan.

Detta är den första lösning från Digital Alliance som kombinerar algoritmer för förebyggande underhåll från Airbus som OEM, Delta TechOps som MRO och operationsexpert och GE Digital som mjukvaruexpert. Den omfattar ett brett spektrum av komponenter för flygplan och motorer som tillverkas av olika tillverkare.

– SAS är stolta över att vara första kund till SPM Alliance och vi ser fram emot att använda dess kraftfulla analys, säger Marco Rudic, chef för underhåll, planering och kontroll på SAS i ett meddelande och tillägger:

– Tack vare SPM Alliance kommer vi att kunna förebygga driftstörningar och påskynda underhållsbeslut genom att förutsäga potentiella problem under drift i vår stora A320-familjeflotta. Detta är det proaktiva tillvägagångssättet för teknisk förvaltning av flottan som SAS vill ta.

– Eftersom flygbolagen är på väg mot återhämtning är det viktigare än någonsin att stödja dem i att spara kostnader och optimera deras flottors tillgänglighet. Detta är precis vad SPM Alliance gör: vår nya lösning täcker ett brett spektrum av utrustning och ger en annan dimension till förutsägande underhåll som avsevärt kommer att minska oplanerat underhåll, säger Lionel Rouby, SVP Digital solutions, Airbus i meddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078