23948sdkhjf

Ordförande lämnar Svenskt Näringsliv

Det handlar om ett annat uppdrag som är oförenligt med ordförandeskapet i Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringslivs ordförande Fredrik Persson har nämligen nominerats som ny ordförande för BusinessEurope, det europeiska näringslivets centralorganisation.

– Jag är hedrad och glad över nomineringen. Om jag blir vald ser jag fram emot att stärka BusinessEurope som organisation samt att bidra till att öka konkurrenskraften för det europeiska näringslivet, säger Fredrik Persson i ett meddelande.

BusinessEurope består av 35 nationella näringslivsorganisationer varav Svenskt Näringsliv är en. Om Fredrik Persson blir vald så kommer han att bli den första ordförande för BusinessEurope från Norden.

Mot bakgrund av att ett ordförandeskap för BusinessEurope inte är förenligt med att vara ordförande för Svenskt Näringsliv har Fredrik Persson meddelat valberedningen och styrelsen att han inte står till förfogande för omval som ordförande för Svenskt Näringsliv.

– Fredrik Persson har varit ordförande för Svenskt Näringsliv sedan november 2017. Han är en omtyckt och driven ordförande som vi kommer att sakna. Arbetet med att ta fram förslag på ny ordförande pågår för fullt. Jag har god tillförsikt för att vi kommer att kunna föreslå stämman en välmeriterad och ytterst kompetent ny ordförande, säger valberedningens ordförande Staffan Lindquist i meddelandet.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142