23948sdkhjf

En tillgänglighetsökning med 40 procent

Bostik har ökat sin totala produktion genom att förbättra sin OEE, Overall Equipment Effectivenes med 40 procent. Detta gjordes med hjälp av RS Production.

- Vi gjorde en datadriven DMAIC Six Sigma förbättringscykel. Vi kunde leverera 70 procent minskning av omställningstid genom att använda kvalitativ produktionsdata från RS Production. Vi har bibehållit vår förbättrade omställningstid genom att kontinuerligt mäta och trigga digitala checklistor baserade på produktionshändelser med RS Production, säger Claes Lindblom, Six Sigma Greenbelt och produktionsplanerare på Bostik Helsingborg i en kommentar.

Bostik producerar smara limlösningar för industri och konsument. Idag har koncernen 20 000 anställda i 55 länder. Bolaget såg att det fanns ett behov av att öka den totala nettoproduktionen av lim samt minska övertidsarbete och dyra helgskift.

Den insamlade produktionsdatan är avgörande för att förstå produktionsförluster och att hitta förbättringsmöjligheter.

Produktionsdatan gav en tydlig indikation. Bostik hade en stor möjlighet att mina sin omställningstid.

Lösningen? Jo, användningen av RS Production som faktakälla. Med denna kunde Bostik arbeta baserat på tillförlitliga, verkliga produktionsdata under hela den datadrivna DMAIC-förbättringscykeln.

Framsteg kan enkelt mätas under hela projektet. Operatörer arbetar dagligen med RS Production. Det innebär att resultat kan ses i realtid och korrigerande åtgärder kan vidtas.
Ett resultat som framkom var att omställningstiden kunde minskas genom att två operatörer arbetade tillsammans, vilket blev en konkret åtgärd på Bostiks fabrik.

Nyckelresultat för Bostik
Ökad total nettoproduktion.
Förbättrat OEE med 40 %.
Minskad omställningstid på fyllnadsmaskiner med 70 %.
Minskat övertidsarbete och helgskift.


 


 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172