23948sdkhjf

Så minskar Ronneby-fabrik sina underhållskostnader

Minskade underhållskostnader, förhindrade oplanerade driftstopp samt förlängd livslängd på utrustningen. Ja, det är vad som utlovas när ABB och Tarkett har skrivit avtal om 400 ABB Ability Smart Sensor till motorer, pumpar och växellådor i Tarketts fabrik i Ronneby.

Sensorerna är en del av ABB:s tillståndsövervakningstjänst ABB Ability Remote Assistance. Sensorerna börjar installeras redan under våren 2022. I ordern finns även ytterligare en option på 400 sensorer under 2023.

- Det här är den största enskilda installationen med digital tillståndsövervakning och smarta sensorer som genomförts på en fabrik i Sverige. Tarkett hamnar verkligen i digitaliseringens framkant och kommer tack vare kontinuerlig övervakning att kunna optimera underhåll, minska kostnader och höja tryggheten, säger Erik Bohman, chef för Motor & Generator Service på ABB Motion i Sverige i en kommentar.

Med hjälp av datainsamling och expertis genom tillståndövervakningen kan Tarkett enklare fatta beslut. Insamlingen, analysen och tolkningen av datan gör det möjligt för fabriken att energioptimera och minska koldioxidutsläpp.

- Installationen av smarta sensorer är ett strategiskt beslut och ett led i Tarketts globala satsning på Industri 4.0. Vi har under ett års tid testat 25 sensorer på olika utrustningar och sett affärsnyttan av investeringen: de stopp vi kan undvika genom övervakning betalar hela investeringen. Vid sidan av driftsäkerheten och möjligheten till energikartläggning av motorer så är den ökade tryggheten viktig för oss. Genom digital övervakning på distans, utförd av ABB:s experter tillsammans med Tarketts egen personal, minimerar vi direktkontakt med motorerna, säger Ted Evaldsson, Supervisor Electrical Maintenance, på Tarkett i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125