23948sdkhjf

Han digitaliserar infrastrukturarbetet

Christian Nielsen, vd och ägare på Mellerudföretaget Oscarssons Mark & Entreprenad AB, får 2021 års infrastipendium.

Maskinentreprenörerna delade på fredagen ut infrastipendiet 2021, på organisationens årliga evenemang Stora Infradagen.

Stipendiet på 30 000 kronor har delats ut sedan 2016 och ska gå till en ung kreativ entreprenör, som använder ny teknik på ett smart sätt.

2021 års stipendiat Christian Nielsen deltog på länk under Stora Infradagen och berättade bland annat att hans ambition är att hela tiden modernisera företaget.

- Jag vill vara långt fram i ledet, det blir inte lönsamt på kort sikt, men det är nödvändigt på lång sikt, då är det vi som blir vinnarna.

ME:s vd Anders Robertsson, som presenterade den nya stipendiaten, lyfte fram Christian Nielsens förmåga att jobba proaktivt och att se affärsmöjligheterna i digitalisering.

Han berömde också stipendiatens vilja att löpande kompetensutveckla sin personal och hur han tagit sig an nyanlända.

-- Jo, jag har tagit några nyanlända under mina vingar, de är hungriga och tacksamma och det är så kul att se när de blir en i gänget, kommenterade Christian Nielsen.

Juryns motivering lyder:

Ditt företag bygger på en helt egen idé och ligger långt fram i användandet av digital teknik som håller på att revolutionera hela synen på vad ett entreprenadföretag egentligen är. Du är en väldigt klok och jordnära företagare som är självgående och som har förstått att flyktingvågen i Sverige inte är ett problem utan en källa till kompetent arbetskraft.

Den digitala tekniken används fullt ut, där den tillför nytta i bolaget. GPS-system finns på samtliga maskiner och ritningsunderlag överförs digitalt. Du har identifierat affärsmöjligheter för bolaget genom att positionera dig som totalentreprenör av mark och anläggningstjänster mot ett antal identifierade byggbolag. Kompetens att leverera allt inom området var ett viktigt strategiskt ställningstagande. Företaget är väldigt marknadsorienterat och utför jobb till både privata, offentliga och stora byggentreprenörer. Samt erbjuder totalentreprenader vilket är en kunskap och kapacitet som man värderar högt.

Du har samtidigt lyckats spara omvandlingen med en mycket god ekonomisk utveckling, trots stora investeringar i kompetent personal och digital teknik.

Infrastipendiets medel kommer från Norénska fonden, som fått sitt namn efter Håkan Norén, som varit ordförande i Maskinentreprenörerna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11