23948sdkhjf

Betalar sig själv vid första underhållsstoppet

Ett kedjehjul med utbytbara slitagedelar, det är Nordic Quick Systems affärsidé. En affärsidé som förkortar underhållsstopp och ökar drifttid.

-Med vår lösning kan maskinunderhåll genomföras medan både kedja och hjulkropp sitter kvar på transportören. Kortare underhållsstopp, ökad lönsamhet och högre säkerhet för personalen är bara några av vinsterna, förklarar Sammy Pergament, vd på Nordic Quick Systems.

Marknaden för kedjehjul är både stor och global. Det sammanlagda värdet på kedjehjulsmarknaden i Europa uppskattas till 35 miljarder.

-Alla våra kedjehjul tillverkas på beställning och anpassas efter kundens behov. Med roterbara och utbytbara slitagedelar kan vi ersätta all typ av kedjedrift för industriell verksamhet. Vi satsar mycket på innovation och produktutveckling, detta för att ligga i branschens absoluta framkant. Just nu har vi ytterligare tre produkter som är under utveckling, säger Sammy.

Norrlandsfonden är med som finansiär på den tillväxtresa som Nordic Quick Systems är i början av.

-De har utvecklat en intressant produkt som nu har bevisat sig på marknaden. En trevlig bonus är att den unika lösning som Nordic Quick Systems har genererar mycket mindre klimatpåverkande utsläpp än traditionella kedjehjul. Det ska bli spännande att följa deras framfart på marknaden, säger Erik Nyström, Norrlandsfonden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.081