23948sdkhjf

Ernströmgruppen köper företag för att säkra eltillgången

Det svenska elnätet kan förklaras som eftersatt och driftsäkerheten riskerar att försämras när behovet ökat. En omfattande uppgradering av elnätet krävs och det arbetet vill Ernströmgruppen vara en del av.

Som ett steg i arbetet med att säkra det svenska elnätet har Ernströmgruppen förvärvat företaget Hammarel som är specialiserade på lågspänningsställverk och elkraftentreprenader.

- Klimatomställningen och elektrifieringen kommer att kräva omfattande investeringar i det svenska eldistributionssystemet som är eftersatt. Det kommer att öppna möjligheter för större aktörer som kan erbjuda helhetslösningar som lever upp till högt ställda krav på kvalitet. Ernströmgruppen rustar för att ta vara på de möjligheter som ges, säger Jonas Kewenter ansvarig för elektrobolagen inom Ernströmgruppen, i ett pressmeddelande. 

Det förvärvade bolaget har funnits sedan 1991. Sedan starten har bolaget ägts av Lars och Ulf Hammarberg som båda två kommer fortsätta att verka i företaget. Samtidigt behåller de en minoritetspost i företaget.

- Med Ernströmgruppen som nya huvudägare säkerställer vi inte bara Hammarels framtid. Vi skapar även förutsättningar för bolaget att ta nästa steg i sin utveckling genom att komma in i ett sammanhang som möjliggör ett bredare erbjudande till våra kunder, säger Ulf Hammarberg.

Hammarel omsätter cirka 70 miljoner kronor per år och kommer fortsätta att drivas i samma anda. De 25 medarbetarna kommer ha kvar sina arbetsplatser i Örebro.

- Hammarel är ett välskött företag med stort kunnande, ett utpräglat servicetänkande och kvalitetsfokus. De är en viktig pusselbit i vår strategi att växa på det elektrotekniska området. Målet är att expandera verksamheten i Örebro såväl som på andra orter där vi har verksamhet, säger Jonas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109