23948sdkhjf

Får fortsatt underhållsansvar för vägarna

Från och med 2022 kommer Svevia på uppdrag av Västerås kommun att utföra beläggningsarbete för löpande underhåll och nya asfaltsytor. 

Avtalet är på två år och det finns möjlighet till option på ytterligare två år. Svevia har sedan den senaste säsongen utfört beläggningsuppdrag inom Västerås kommun.

– Västerås kommun arbetar framsynt med sitt beläggningsunderhåll och har inför varje säsong en färdig plan för vilket arbete som ska prioriteras. Under den förra säsongen utförde vi beläggningsarbete på flera av de stora lederna i kommunen som till exempel Cityringen, Vallbyleden och vägen ut till Gäddholm, men även på ett flertal gång- och cykelvägar. Det löpande arbetet planeras hela tiden i ett nära samarbete mellan oss och Västerås kommun, säger Andreas Kristiansson, arbetschef Industri på Svevia i en kommentar.

Under föregående säsong utförde Svevia beläggningsarbete som omfattade cirka 50 000 ton asfalt.

– Även om avtalet handlar om utläggning av asfalt tror jag att det är en trygghet för våra kunder att ha en leverantör som har ett helhetserbjudande som sträcker sig från ballast till massatillverkning, utläggning, vägmarkeringar, trafikanordningar, vägunderhåll och anläggningsarbete, fortsätter Andreas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156