23948sdkhjf

Gamla pumpar byts ut mot nya

För att säkra Södertäljes dricksvatten byter Telge Nät ut sina gamla pumpar till nya med ökad kapacitet.

Södertälje växer och med tillväxten ställs större krav på rätt dimensionerad vattenförsörjning.

- Nödvändigt och viktigt för att säkra leveransen på lång sikt, säger Ylva Åström, avdelningschef VA-drift på Telge Nät i en kommentar.

Telge Nät arbetar med att säkra och förbättra dricksvattenförsörjningen till boende och företag i Södertälje. 

Under sommaren tvingades andra kommuner att införa bevattningsförbud. Södertälje klarade sig dock bra, detta tack vare allmänhetens bidrag att spara vatten och använda det mer hållbart.

- Tillsammans med hjälp från Södertäljebor lyckades vi undvika för stor brist på dricksvatten i somras. Men växande kommuner kräver investeringar och när det gäller att säkra Södertäljes framtida vattenleverans i sin helhet, ser vi produktionskapaciteten som en kritisk faktor. Här krävs det fler insatser för att nå våra mål – nya pumpar är en del, säger Ylva i en kommentar.

Den första pumpen med högre kapacitet installerades i slutet av september.

- Planen är att installera ytterligare en i maj 2022 och om allt går som det ska avslutas projektet hösten 2022, kommenterar Ylva.

De befintliga pumparna ska bytas ut mot större. Utöver det fortsätter Telge Nät med andra kapacitetsförstärkningar i form av utbyggnad av infiltrationen, vattenverket och investeringar i distributionsnätet. 

Kapacitetsförbättringarna är alla nödvändiga och viktiga för att säkra dricksvattenleveransen på lång sikt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078