23948sdkhjf

Kortare driftstopp vid VA-renoveringar

Victaulic och Alvenius har samarbetat under många år. Victaulics rörkopplingslösningar har kompletterat Alvenius rör för att säkerställa att rörsystemen är enkla att installera, kostnadseffektiva och har hög kvalitet. Nu satsar bolagen på att utveckla framtidens dricksvattensystem - bland annat i Strängnäs.

Samhället och trafiken störs när vattenledningar behöver bytas ut eller förnyas, det är inget nyhet. Just av den anledningen är det viktigt att driftstoppet är så kort som möjligt.

När Sevab skulle byta ut ett vattenrör i Strängnäs, föll det sig naturligt att välja system från Victaulic och Alvenius.

För att minimera trafikstörningar var de tvungna att gräva korta gropar i marken, men där de fortfarande kunde utföra arbetena snabbt och effektivt. Metoden som valdes bidrog till att systemet både var lätt att installera och hantera. Ur ett tidsperspektiv tog det 10-15 gånger snabbare än svetsning.

I Strängnäs innebar detta att installation av ett 530 meter långt rörsystem kunde slutföras på rekordtid.

- Med sitt mycket effektiva korrosionsskydd kommer detta rörsystem att leverera en lång livslängd som överensstämmer med kundens förväntningar. Dessutom tillåter Victaulic-kopplingar avvinkling och vibrationsdämpning vid anslutningar där det behövs, vilket eliminerar extra belastning på systemet – något som kan vara ett problem i nedgrävda applikationer, säger Andrei Soloviev, nordisk försäljningschef på Victaulic.

Metoden går 10 till 15 gånger snabbare än svetsning. Foto: Alvenius/Victaulic

Alvenius poängterar de kostnadsbesparingar som går att göra.

- Det som ofta värderas högt när kunder väljer en rörleverantör är vem som kan leverera ett rörsystem som ger de största energi- och kostnadsbesparingarna över tid. Verkligheten är att det alltid kommer att finnas vissa förluster relaterade till rörsystem, så tricket här är att minimera dessa i så hög grad som möjligt. Våra rörsystem, tillsammans med Victaulics rörkopplingslösningar, borde i teorin kunna minska energiförbrukningen med 30–50 procent över tid, säger Mikael Pettersson, distriktsförsäljningschef Alvenius.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.268