23948sdkhjf

Spolning av vattenledningar är en del av underhållsplanen

Spolning av vattenledningar är ett arbete som görs regelbundet. Underhållsarbetet görs för att höja och säkra vattnets kvalitet. Denna vecka påbörjar Hässleholms Vatten sin vattenspolning.

- För att förbättra vattenkvaliteten samt att ta bort avlagringar som eventuellt kan fastna i rören. Det kan vara avlagringar av järn och mangan. Spolning av vattenledningar är en del av vår underhållsplan där vi spolar igenom hela vattenledningssystemet i en ort. Detta utförs var fjärde år, berättar  Emma-Karin Trygg Vincic för U&D.

Arbetet utförs genom att man under dagtid fyller upp vattenreservoaren i ett vattenverk. Efter det spolas hela vattennätet i etapper genom att spola via de brandposter som finns på olika platser. Spolningarna görs under natten och kommer därför inte märkas särskilt mycket. 

- Största utmaningen är att hinna med så mycket så möjligt under nattetid för att i så liten utsträckning så möjligt störa våra kunder, säger Emma-Karin till U&D. 

Vad händer om man inte spolar ledningarna?

- Om vi skulle få en läcka så är risken stor att det blir missfärgat vatten i ett större område och dessutom finns risken att flödet i ledningarna kan försämras, förklarar Emma-Karin för U&D. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109