23948sdkhjf

E.ON och Trelleborgs Energi inleder samarbete

E.ON och Trelleborgs Energi har inlett samarbete där de tillsammans ska undersöka möjligheterna att etablera E.ONS innovativa energisystem ectogrid i Värsta Sjöstaden, ett av de större exploateringsområde med höga hållbarhetsambitioner.

Trelleborg har för avsikt att bli Sveriges klimatsmartaste stad. Därför försöker de hitta en så energieffektiv, miljömässig och ekonomisk energilösning för Västra Sjöstaden.
Tillsammans ska företagen kartlägga energibehovet i området och därefter hitta bästa möjliga värme- och kylalösning. 

-  För att bli Sveriges mest klimatsmarta kommun behöver vi tänka nytt och innovativt. I projektet utreder vi möjligheterna att bidra till ett mer hållbart lokalt energisamhälle där mängden tillförd energi minskas - vilket i sin tur ger en positiv påverkan på miljön och klimatet, säger Maria Malm Skarin, marknads- och försäljningschef på Trelleborgs Energi.

-  Goda samarbeten är avgörande för att vi tillsammans ska kunna driva energiomställningen framåt. Ectogrid är en effektiv och miljövänlig värme- och kylalösning med stor återvinningspotential, och det glädjer oss att Trelleborg Energi ser möjligheterna i vår energilösning, säger Michel Thomas, chef för hållbara energilösningar inom stadskvartersutveckling, sol och elbilslösningar på E.ON.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078