23948sdkhjf

50-årsjubileum och sikte på Industri 4.0

Rittal har varit verksamma i 50 år nu. Nu satsar företaget på att ligga i framkant när det gäller den fjärde industriella revolutionen, Industri 4.0. 

– Innovationskraften, teknikbredden och den effektiva logistiken gör att vi bidrar till att företag i Skandinavien kan möta sina kunders efterfrågan på produkter och tjänster, säger Fredrik Wåhlstrand, dagens vd i Rittal Scandinavian ab, den fjärde i företagets 50-åriga historia.

Rittal Scandinavian AB har huvudkontor, lager och service i Ängelholm. Flera lokala etableringar finns runtom i Sverige, Norge och Danmark. Bolaget vänder sig till industrier med behov av säkra inkapslingar av strömfördelning, styrkomponenter och andra applikationer.

Under senare år har Rittal generationsväxlat de flesta av sina produkter till ny teknik för att matcha Industri 4.0 och en digital integration i industriell produktion.

En av satsningarna är på förnybar energi. Rittal introducerar nu affärsområdet Energy & Power Solutions. Rittal har samlat sin kunskap inom både industri och IT för att kunna ta ett samlat grepp som en kraft för ny energi och ett hållbart samhället.

Med energiomställning uppstår nya behov av genomtänkta kapslingssystem för den stora mängden produktionsanläggningar för energikällorna sol, vind och vatten. De kan vara belägna i skiftande miljöer, allt från kalla bergstoppar till varma ökenlandskap. De kan helt enkelt vara belägna där det är helt olika förutsättningar för drift.  

Energiomställningen ställer även krav på lösningar för energilagring av intermittent elproduktion.

– Sett till vår produkt- och teknikutveckling är vi en god spegling av hur samhället och industrin har utvecklats och kommer att fortsätta utvecklas. Vi har både följt marknaden och varit drivande i utvecklingen för att ny teknik ska kunna bidra till kostnadseffektivare och energisnålare processer och smartare lösningar, säger vdn Fredrik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111