23948sdkhjf

Dags för Underhållsdagarna – del 9 i intervjuserie

Den 17-18 november är det åter dags för Underhållsdagarna. Då samlas underhållsbranschen på Skogshem och Wijk i Stockholm för att lyssna till intressanta talare och ta del av intressanta nyheter från utställare. I en serie intervjuer ger vi dig här en försmak av talarna. Arrangörer av Underhållsdagarna är U&D och Riksorganisationen Svenskt Underhåll.

En av årets talare är Jonas Hörnfeldt, vd på Dematek, som ska hålla föredraget Tänk efter före! Säkert underhåll i praktiken.

Hej Jonas, vad kul att du är en av talarna på årets Underhållsdagar. Hur påbörjades din resa inom detta?

Vi startade Dematek 1994, då Demag valde att lägga ned sitt svenska dotterbolag. Familjen köpte kundregister, lager och satte igång med service och försäljning av lyftutrustning. På den vägen är det. 

Vad har fått dig att brinna för detta ämne?
Jag har hållit på med lyftutrustning sedan jag var 17 år, med avbrott för studier och arbete i Försvarsmakten ett antal år. Det är ett familjeföretag vi driver och det är väl därför jag har fastnat för det och blivit kvar i det. Sedan tycker jag att det är väldigt roligt för att man får se väldigt mycket grejer inom svensk industri. Det är breddet och spannet och att man får vara ute i industrin och hjälpa till. Kan man dessutom hjälpa industrierna att både spara pengar och få en bra säkerhet är det ännu roligare.

Vilket budskap vill du att åhörarna ska ha fått efter att ha hört ditt föredrag?
Jag vill att man ska ta med sig vikten av underhåll, framför allt säkerhetstänket men också kostnader för uteblivet underhåll. Kostnaderna för att utföra ett förebyggande underhåll är ganska så marginella jämfört med ett produktionsstopp. Man väntar alltför ofta så länge med underhåll att det riskerar att bli farligt och dyrt. Många ser underhåll som en kostnad och inte som en investering för framtiden. Det vill jag komma ifrån.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094