23948sdkhjf

Ny ringledning säkrar leveransen

För att säkerställa leveransen av fjärrvärme till kunderna i Nora har Solör Bioenergi satsat på en ombyggnation av fjärrvärmeledningar i området. Den nya ringledningen som nu står klar kommer leverera fjärrvärme, även då delar av ledningen behöver stängas av vid exempelvis underhåll.

Sedan 2014 driver Solör Bioenergi en fjärrvärmeanläggning i Nora. Fjärrvärme produceras till villor, flerfamiljshus och industrier. De största kunderna är Melins fastighetsförvaltning, Nora bostäder och Rutstaden.

På fjärrvärmeanläggningen finns en biobränslepanna med kondensor, pelletspanna och oljepannor som eldas med bioolja. Årligen produceras cirka 30 GWh värme i Nora av biobränsle i form av spån och flis som kommer från lokala leverantörer. 

Med den nya ringledningen som sträcker sig runt de centrala delarna av Nora kan leveransen många gånger säkras även om ledningen stängs av vid exempelvis underhållsarbete. 

- För oss står leveransen till våra kunder i fokus. Även vid en avstängning på nätet ska kunderna få den värme som vi lovat att leverera. Därför känns investeringen med den nya ringledning som ett extra viktigt arbete för att nå dit, säger Nicklas Eld, regionchef Solör Bioenergi Väst.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109