23948sdkhjf

Förvärvar elinstallationsleverantör med fokus på verkstads- och processindustrin

Installationsföretaget Instalco förvärvar Sydsvenska Elanläggningar. Bolaget med huvudkontor i Blomstermåla i Småland har en omsättning på cirka 100 miljoner.

Sydsvenska Elanläggningar är en helhetsleverantör inom elkraft och elinstallationer med fokus inom processindustri och verkstadsindustri. Bolaget grundades 1989 och har idag ett 70-tal anställda.

- Med Sydsvenska Elanläggningar förstärker vi dels vår närvaro i Småland, dels vårt erbjudande mot industriområdet. Sydsvenska Elanläggningar har också ett omfattande geografiskt nätverk och är högt specialiserade inom sin nisch och passar därför bra in i Instalco, säger Patrik Persson, affärsområdeschef Instalco Syd.

Sydsvenska Elanläggningar har många kunder inom träindustrin och bilindustrin och bolagets övriga kunder består huvudsakligen av byggföretag, kommuner, landsting och verkstäder. Kunderna verkar både i Sverige och utomlands. Som helhetsleverantör erbjuder bolaget både projektering, konstruktion och installation.

- Att gå in i Instalco är ett naturligt steg för oss för att ta Sydsvenska Elanläggningar till nästa nivå. Vi ser fram emot att bli en del i Instalcos lag och både kunna utveckla våra affärer och våra medarbetare, säger Magnus Holmquist, vd i Sydsvenska Elanläggningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078