23948sdkhjf

Tillverkande företag kan bli förändringsledare

Stora förändringar på samhällsnivå, som exempelvis pandemin, gör att IT och digitalisering blir allt mer centralt. Hos tillverkningsindustrin leder det till satsningar på hybridmoln, i syfte att både öka produktiviteten och förändra affärsmodeller och processer. Det menar Mats Ericson, på Nutanix.

Tillverkningsindustrin har utvecklats när det gäller teknikmodernisering.  Drivkraften kan förklaras genom de förändrade villkor som påverkat alla branscher. 

I Nutanix tredje årliga undersökning Annual Enterprise Cloud Index berättar 75 procent av deltagarna inom tillverkande industrin att pandemin lett till att IT fått en mer strategisk roll. En annan följd av pandemin är ökade satsningar på molnlösningar.

Tillverkande industrin är den högsta andelen av företag som använder hybridmoln, en andel på 18 procent. De tillverkande företagen planerar mer än fördubbla sin användning av hybridmoln inom kommande tre år. Prognosen för fem år framåt tyder på att 52 procent vill öka användningen.  

Ur ett företagsperspektiv förenklar användningen av hybridmoln både automatiserade processer och IoT-lösningar som bidrar till ökad produktivitet. Istället för att maximera volymer, kan industrierna fokusera mer på effektivitet och kvalitet. 

För att nå Industri 4.0 är automatiseringen av processer och smarta tekniklösningar viktiga.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094