23948sdkhjf

Omfattande avtal med Försvarsmakten gällande servicetjänster

Försvarsmakten väljer ISS som leverantör av lokalvård och andra servicetjänster. Avtalet har ett värde på 96 miljoner kronor per år.

Försvarsmaktens rikstäckande upphandling var uppdelad i två kontraktsområden - Norr och Syd. Det nya avtalet innefattar leveranser till Försvarsmaktens verksamhet i område Norr. Enligt regelverket kunde leverantörerna endast tilldelas ett område. ISS lyckades vinna område Norr som innefattar samtliga län i Norrland samt Dalarna, Västmanland, Upssala, Stockholm, Södermanland och Gotland.

Avtalet innebär att ISS blir ny leverantör av lokalvård och servicetjänster som vaktmästeri, reception, logitjänster och bilvård. Kort skrivet innebär det tillsyn av förbandens idrottsanläggningar och material. 

- Vi är otroligt stolta över förtroendet att leverera servicetjänster till Försvarsmakten. Det är ett uppdrag som passar vår verksamhet väldigt bra, då vi är rikstäckande och kan leverera alla tjänster i egen regi överallt där Försvarsmakten är lokaliserade. Med vår långa och goda erfarenhet av tjänsteleveranser till Försvarsmakten, och de strikta krav på säkerhet och säkerhetsprövningar som ställs, har vi tagit fram en lösning som kommer skapa värde både för Försvarsmakten och för oss i vårt kommande samarbete, säger Andreas Thorling, vd ISS Sverige.

Det nya avtalet börjar gälla den 1 april 2022 och gäller fyra år framåt. Det finns möjlighet till tre års förlängning av kontraktet. Det kommer vara cirka 240 ISS-medarbetare som kommer att arbeta inom uppdraget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094