23948sdkhjf

Viktiga för Norrlands energiinfrastruktur

Nu har Power Forze fått ansvaret att elektrifiera vindkraftsprojektet i Markbygden, Piteå. Som finansiell partner har de Norrlandsfonden, vars kundansvarige verkligen tror att Power Forze kommer vara en viktig aktör i uppbyggandet av Norrlands energiinfrastruktur.

Jokkmokk-baserade bolaget Power Forze genomför kraftinstallationer i lokal- och regionnät samt installationer åt industrin och i vindkraftsprojekt. Utöver de så leder de byggen, projekt och montage.

Nu har Power Forze fått ansvaret att elektrifiera vindkraftsprojektet i Markbygden, Piteå. BDX sköter entreprenaden och Power Forze agerar som en underleverantör. Deras ansvar är att leverera och installera kraftkabel, optofibernät och nätstationer.

-Vårt samhälle står inför stora utmaningar i att säkra framtidens elförsörjning. Vi vill vara en viktig del i framgångsrika förnyelseprojekt. Projektet i Markbygden är ett bra exempel där vi ser till att allt blir färdigställt inför driftsättning av vindkraftverken, säger Stefan Helmvall, vd Power Forze.

Power Forze startade under 2020 och består av ett gäng ägare och personal med mångårig kompetens inom kraftförsörjning. Tillsammans har de samlad branscherfarenhet av 0,4 till 130 kV elkraftinstallationer inom eldistribution, vindkraft och industri.

- Vi brinner för det vi gör och är duktiga på det vi gör. Vi vill aldrig lämna en kund missnöjd, vi har relativt få kunder men får jobba nära dem och har ett bra samarbete med dem, det är vår starka sida. Tanken är att bolaget ska växa sakta men säkert, fortsätter Stefan.

I energibranschen är hållbarhetsfrågor centrala. Därför ställer Power Forze höga krav på sig själva. Hållbarhetsfokusen präglar allt från krav på leverantörer, personalfrågor och hur organisationen byggs upp.

- Norrlandsfonden är en finansiell samarbetspartner till Power Forze. Vi tycker att det känns bra, speciellt när vi har för avsikt att växa och ta fler uppdrag framöver, poängterar Stefan.

Norrlandsfondens kundansvarige Per Nilsson är imponerad av bolaget och berättar:

- De är en viktig strategisk resurs för att bidra till uppbyggnaden av energiinfrastrukturen i norra Sverige. Jag tror att Power Forze kommer att ha fullt upp kommande år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109