23948sdkhjf

Hexagon investerar 23,5 miljarder i EAM

Hexagon förvärvar Infors verksamhet inom EAM och ingår strategiskt partnerskap med Infor och Koch.

Hexagon som levererar lösningar för digitala verkligheter, har tecknat ett avtal om att förvärva Infors verksamhet inom enterprise asset management, EAM – en software as a service, SaaS-baserad lösning för hantering av tillgångar. Avtalet är värt cirka 23,5 miljarder kronor, på skuldfri basis.

EAM-lösningar innebär en ökad kunskap om skick och prestanda för tillgångar inom industriella sektorn – maskiner, lastbilar, ventiler, turbiner och pumpar, inom kritisk infrastruktur – vägar, järnvägar, rörledningar och kommunikationsnät samt byggnader och fastigheter.

Kunder använder Infor EAM för att bevaka, följa upp och öka avkastningen på sina tillgångar, samt minska risken för driftstopp och oförutsedda kostnader. Infor EAM ska optimera affärsprocesser och förvaltning av tillgångar för att säkerställa att verksamheter bedrivs effektivt och förutsägbart.

– Infor EAM rankas av analytiker som marknadsledande inom EAM-lösningar och anses av tusentals kunder vara branschens mest tilltalande verktyg. Beslutet att förvärva verksamheten är drivet av vår mission att sätta data i arbete för att möjliggöra autonoma och uppkopplade ekosystem som ökar effektivitet, produktivitet, kvalitet och säkerhet för våra kunder, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

Några av Infor EAMs funktioner innefattar hantering av arbetsflöden, lageroptimering, kontroll av säkerhet och regelefterlevnad, planerings- och beslutsstöd av tillgångar samt mobilapplikationer. 

– Genom att addera EAM till vår portfölj kommer vi att vara i en unik position att driva digital transformation för alla våra kunder. Integrationen av Infor EAMs lösningar för förvaltning av tillgångar med våra lösningar för digitala verkligheter kommer att markant förbättra tillgångens prestanda jämfört med vad ett EAM-system kan åstadkomma på egen hand, till exempel genom att bättre förutse underhåll, minska energianvändning och att stödja andra initiativ inom hållbarhet, säger Ola Rollén och avslutar:

– Infor EAMs kunder och samarbetspartners kan förvänta sig en smidig övergång med tydliga synergier som möjliggör snabbare tillväxt och nya möjligheter, samt expansion till nya vertikaler och marknader, exempelvis Asien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094