23948sdkhjf

Förvärv av tyskt bolag specialiserade inom underhållstjänster

Storskogen har förvärvat en majoritet av aktierna i Roleff GmbH & Co. Bolaget har sitt säte i tyska Altbach och är specialiserade inom industriella underhållstjänster, mekanisk bearbetning av stål och automatiseringslösningar. 

Idag sysselsätter Roleff cirka 140 personer på två platser i Stuttgart-området. För att säkra sin fortsatta tillväxt och vidareutveckling i en pågående generationsövergång av Roleff startade ägaren och vdn Günther Wagner en strukturerad process för att hitta rätt partner att ta över ägandet av Roleff. Storskogen hade många goda anledningar till att förvärva Roleff.

- Ägaren Günther Wagner anlitade företaget Ebner Stolz för att på ett systematiskt sätt få hjälp att hitta en ny och stabil ägare för att ta Roleff vidare i sin utveckling. Vi blev kontaktade av Ebner Stolz och blev snabbt mycket intresserade av bolaget. Roleff har visat en hög ekonomisk stabilitet under de senaste åren, de har en otroligt imponerande kundlista och många välutbildade och lojala medarbetare, berättar Michael Metzler, pressansvarig Storskogen, för UochD. 

- Företaget är nu perfekt positionerat för att fortsätta sin framgångsrika väg framåt och jag är glad över att ha hittat Storskogen som en stark ny långsiktig ägare för Roleff och jag ser nu fram emot att utveckla företaget vidare tillsammans med Storskogen, säger Günther Wagner som kommer att stanna kvar i bolaget i en delad vd-roll tillsammans med Klaus Wurster.

Lars Nottehed, vd för Storskogen Tyskland, ser förvärvet av Roleff som en milstolpe, eftersom det är Storskogens första direktförvärv i Tyskland. 

- Jag är imponerad av Günther Wagner och hans team och hur de har byggt upp en stabil verksamhet i ett konkurrensutsatt område, inte minst demonstrerade Roleff sin förmåga under 2020 trots svårigheterna till följd av coronapandemin. Vi ser nu fram emot att arbeta med hela Roleff-teamet och välkomnar dem varmt till Storskogenfamiljen. Vi är fast beslutna att bygga en stark närvaro i Tyskland såväl som i hela DACH-regionen och utvärderar nya möjligheter kontinuerligt, säger Lars Nottehed, vd Storskogen Tyskland.

Vilka möjligheter skapas i samband med förvärvet av Roleff?
- Inom Storskogen finns det flera bolag som delar både kunder och arbetssätt med Roleff och vi har redan börjat titta på hur de enskilda bolagen skulle kunna hjälpa varandra. Vi kommer att arbeta för att växa Roleff ytterligare genom att bli en större leverantör till existerande kunder, men också genom att vinna nya kunder. Vi kommer även att titta på nya erbjudande bland annat inom förebyggande underhåll, säger Michael till UochD. 

Hur ser Storskogens framtid ut?
- Vi är i gång med att bygga ett relativt stort team i München och Zürich och vi är otroligt positiva till de tyska och schweiziska marknaderna och även Österrike. Vår ambition är att inom några år vara den största förvärvaren och ägaren av små och medelstora bolag i DACH-regionen, det vill säga Tyskland, Schweiz och Österrike - inom våra tre affärsområden industri, tjänster och handel, avslutar Michael samtalet med oss. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094