23948sdkhjf

30-procentig ökning av cyberattacker mot tillverkningsföretag

Check Point Software Technologies har identifierat en oroande trend bland tillverkningsföretag i Sverige. Enligt deras rapport har det skett 30 procents ökning av cyberattacker mot tillverkningsföretag i Sverige första kvartalet.

Allt mer uppkopplade industriella styrsystem och integrationen av operativ teknik med IT-nätverk ökar attackytorna i tillverkningsföretagens nätverk.  

Enligt IBMs 2021 X-Force Threat Intelligence Index fördubblades antalet cyberattacker mot tillverknings-, energi- och sjukvårdssektorn 2020 jämfört med 2019. Nu har Check Point Software identifierat en ökning av attacker mot tillverkningsföretag i Sverige. Under första kvartalet 2021 attackerades svenska tillverkningsföretag i genomsnitt 1052 gånger per vecka. Under veckorna i oktober-december 2020 låg antalet på 812 gånger per vecka.

Uppskattningsvis använder 92 procent av alla tillverkningsföretag IoT-Teknik, vilket ökar attackytorna. Den stora användningen av IoT i tillverkningsföretag i kombination med den snabba utvecklingen av cyberattacker sätter stor press på verksamheternas säkerhet.

- En cyberattack mot ett tillverkningsföretag riskerar inte bara datastöld och infektioner av skadlig kod, utan kan också innebära att hela produktionen stoppas, vilket påverkar företagets anseende men det ger också upphov till stora intäktsbortfall, säger Jonas Bruzelius, Sverigechef, Check Point Software Sweden.

Check Point Software uppmanar verksamheter att ha en säkerhetsstrategi som kan identifiera alla typer av IOT-enheter i alla typer av miljöer varsomhelst i nätverket. Företag behöver också ha en säkerhetsstrategi som gör att det går att bedöma riskstatus och tillhandahålla den säkerhet som behövs för att skydda både enheter och nätverk.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094