23948sdkhjf

Enics satsar på verksamheten i Norden

Kontraktstillverkare satsar på att öka volymerna i sin tillverkning samtidigt som de breddar sin kapacitet till att omfatta mer av elektronikprodukternas livscykel. Som svar på efterfrågan kommer Enics att öka sin rekrytering i Finland och Sverige under närmaste åren.

Enics siktar på att verksamheten ska växa och siktet är inställt på att ta bolaget till euro-miljard-klassen. För att uppnå sitt mål vill Enics finnas med för sina kunder genom hela resan - från design till reparation och underhåll av produkterna. 

- Denna utveckling kommer att bli väldigt tydlig vid företaget utvecklingsenhet i Uleåborg, Finland, och vid tillverkningsanläggningen i Västerås, som nu kommer att rekrytera flera experter, säger Kristian Federley, teknikchef på Enics. 

– Enics Västerås kommer att utvecklas till vårt kundservicecenter i Europa under det kommande året. För att möjliggöra detta stärks den befintliga kapaciteten upp med rekrytering av upp till 30 nya anställda, specialister inom teknik, produktutveckling, försäljning och kundservice, fortsätter Kristian Federley. 

Test- och utvecklingscentret i Uleåborg har ett team på 21 ingenjörer som idag fokuserar på testutveckling och produktdesign. Under kommande tre till fyra år kommer verksamheten växa med spetskompetens inom elektronikdesign och testutveckling med 60 ingenjörer och specialister.

Tillverkningsanläggningen i Västerås kommer att exandera kapacitetsmässigt. Verksamheten kommer vidareutvecklas till att också inkludera eftermarknadstjänster som kommer täcka allt från produktvård till inkurans och hantering av föråldrade komponenter och material.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094