23948sdkhjf

100-miljonssatsning för ökad driftsäkerhet

PiteEnergi fortsätter att göra stora investeringar i Piteås infrastruktur för att säkra drift. Nu ligger fokus på ökad driftsäkerhet inom el-, fjärrvärme och bredbandsnät.

- Vi har långsiktiga planer för att utveckla och förbättra vår höga leveransnivå. Tillgänglighet till el, fjärrvärme och bredband är idag en självklarhet för att våra invånare ska ha det bekvämt och att Piteå ska kunna växa och utvecklas, säger Jörgen Andersson-Strand, vd PiteEnergi.

Under 2021 investerar PiteEnergi över 100 miljoner kronor i ett femtiotal olika där flera redan är i gång. I Markbygden byggs exempelviis en linje med isolerade ledningar mellan Lillpite och Brattklabben. Ställverket vid Stadsfjärden bygg om till en inomhusstation och förväntas att stå redo under 2022.

- Ställverket Stadsfjärden är en av de viktigaste knytpunkterna för Piteås elleveranser och efter nästan 50 år i drift är det dags att framtidssäkra anläggningen för kommande generationer, berättar Stefan Lundström, elnätchef.

Efterfrågan på bredband har också ökat i Piteåtrakten. Det är inte bara efterfrågan på anslutningar som ökar, utan fler vill också ha högre hastigheter och större abonnemang. För att svara på efterfrågan, krävs investeringar som ökar nätets kapacitet.

Utöver att ansluta flera bredbandskunder så investerar PiteEnergi i sin egna kommunikationsutrustning

- Vi är tacksamma att vi har ett stort förtroende och att piteborna väljer att vara kunder hos oss, det ger oss förutsättningar att fortsätta att utveckla Piteå till en attraktiv plats att både verka och bo i, säger Jörgen Andersson-Strand, vd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093