23948sdkhjf

Northvolts fabrik behöver fler underhållsarbetare

Rekryteringen till Northvolts fabrik i Skellefteå pågår för fullt och flera Piteåbor har tagit anställning. En av dessa är Håkan Sundström som är underhållschef på avdelningen Upstream.

Tack vare Northvolts 22 miljarder tillskjutna kapital och en jätteorder från Volkswagen bygger Northvolt ut sin fabrik innan den ens är färdigbyggd. Innan året är slut så ska de 150 medarbetarna som arbetar på fabriken bli 500 stycken.

En av de Piteåbor som har anställts är Håkan Sundström, som slutade som underhållschef på Kappa Kraftliner. Nu arbetar han som underhållschef på Northvolts del av fabriken som kallas Upstream, vilket utgör det första steget i produktionsprocessen. 

- Vi är ju alltid på jakt efter skickliga operatörer. Gällande underhåll är det just nu el, automation och instrumentsidan som är utmaningen. Vi söker också underhållsplanerare, och där vet jag att det finns oerhört skickligt folk bland de firmor jag jobbade med i Piteå, säger Håkan Sundström, som själv är delaktig i rekryteringen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094