23948sdkhjf

Duo ska göra Swecon starka inom vägunderhåll

Nu förstärker Swecon sin väganläggningsdivsion - på flera olika sätt. I takt med att branschen växer har företaget anställt ännu en stark duo. Swecon hoppas att bli starka på asfaltsidan, till hjälp har de Volvos nya P2870D.

Jerry Tillberg är ena parten av duon. Under hela Jerrys liv har han arbetat olika typer av tekniska uppdrag. Han har bakgrund inom allt från områdeschef på Skanska och har arbetat med maskinförsäljning på ett annat bolagt. Sedan januari 2020 är han anställd på Swecon som Key Account Manager och produktspecialist för väganläggning.

Själva asfaltsdivisionen är unik då den karaktäriseras av årets olika cykler. Asfaltsläggning är årstidsbundet.

Jerry Tillberg menar att han alltid har sett Swecon som en attraktiv arbetsgivare. Hans tid på Swecon började med en pandemi men han ser ljust på framtiden.

- Vi ser möjligheten att bredda vår kundkrets när vi nu lanserat en mindre asfaltläggare som komplement till vår välrenommerade stora dito som vi sålt i flera år. Vi har också under 2020 släppt en uppdaterad version av vår stora läggare som ger oss ökade möjligheter att nå högre marknadsandelar. Utmaningen just nu är primärt att få fram maskiner snabbt nog för att möta efterfrågan då vi har lite längre leveranstid från fabrik på grund av pandemin, berättar Jerry Tillberg för UochD. 

I arbetet med att nå en bredare kundkrets har just produktnyheten Volvo P2870D lanserats, en kompakt asfaltsläggare för mindre och mer svåråtkomliga ytor.

För att uppnå sin vision om bredare kundkrets har Jerry Tillberg kollegan Tommy Wahlsten vid sin sida.

Tommy Wahlsten har arbetat inom branschen i 15 år och har tidigare arbetat som mekaniker, verkstadschef och teknisk support. Nu blir han roll som produktspecialist på väganläggningssidan hos Swecon.

Väganläggningsmaskiner är ett relativt nytt segment för Swecon men duon kommer att tillsammans med Robert Andersson, också produktspecialist, att utgöra kontakt mellan kund, säljare och eftermarknad.

 -Vi kör mycket demo ute hos potentiella kunder för att ge en förstahandsupplevelse av våra maskiner. Vi har också förstärkt och renodlat vår väganläggningsorganisation under det gångna året för att kunna möta kunderna på ett ännu bättre sätt, säger Jerry Tillberg till UochD. 

Asfaltsbiten är fortfarande liten hos Swecon, men företaget ser stor potential på marknaden. Nu förbereder sig Swecon för att bredda sitt erbjudande. Dels tack vare den nya smidiga asfaltsläggaren P2870D och också genom gränsöverskridande samarbete.

Vi ska visa omvärlden att vi har världens bästa service och det ser jag fram emot, avslutar Tommy Wahlsten. 

- Vår marknadsledande geografiska täckning och numerära antal tekniker är våra största kundfördelar tillsammans med erkänt kvalitativa maskiner, berättar Jerry Tillberg för UochD. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.656