23948sdkhjf

Maskinanvändandet fortsatt högt

Efter en kort period under våren med nedstängning av Volvos fabriker så är produktionen av maskiner igång igen. Det berättar maskinåterförsäljaren Swecon som också ser att kunderna har arbete för sina existerande maskiner i verksamheter som ser ut att ha påverkats mindre av pandemin än övriga delar av samhället.

– Det som är glädjande är att vi nu har högre maskinanvändning för yngre maskiner jämfört med samma period förra året. Maskinparken med många år i tjänst används något mindre än under 2019 – men skillnaden minskar, säger Swecons marknadschef Magnus Halvarsson.

Via telematiksystemet Caretrack från Volvo CE har en överblick i realtid kunnat göras. Den har gett data kring drift, underhåll och proaktiva åtgärder för att optimera verksamheten och leverera ännu bättre lönsamhet.

Den återhämtning som Swecon haft på yngre flottan har ännu inte påvisats för de något äldre maskinerna, även om de ser att kurvan har vänt uppåt även där. Där ska nämnas att skillnaden i utnyttjandet av äldre maskiner gick ner något redan förra sommaren och de ser att kundernas maskinflottor har föryngrats och används flitigare.

Även de satsningar som regeringen har föreslagit för underhåll av vägar och järnvägar förväntas ge en mer långsiktig stabilitet för branschen och ytterligare ökningar i maskinutnyttjandet framöver.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125