23948sdkhjf

De ska förvalta vindkraftparken Önusberget

W3 Energy tecknar ett operativt avtal med tyska Luxcara gällande teknisk förvaltning på vindkraftparken Önusberget.

När vindkraftparken på Önusberget utanför Piteå är fullt utbyggd förväntas den ha 137 vindkraftverk och en förväntade effekt på 750 MW. 

W3 Energi kommer att ansvara för den operativa tekniska förvaltningen, redovisningstjänster och drift och underhåll av projektet elektriska infrastruktur och transformatorstationer. 

– Tyngden i det här avtalet förstärker vår position som en nyckelspelare inom teknisk förvaltning. Önusberget är det största vindkraftsprojektet i Sverige under 2021 och vi är stolta över att Luxcara ger oss förtroendet att förvalta deras investering, säger André Sjöström, COO W3 Energy. 

Den nya överenskommelsen med Luxcara gör att W3 Energy förvaltar nära 15 procent av den förnybara energi som produceras i Sverige. Bolagets förhoppningar är att det nya avtalet också lägger en god grund för att fortsätta bygga tillväxt i även andra regioner. 

- Vi är mycket glada att kunna skriva detta kontrakt med en stark lokal aktör som W3 Energy. Vårt tidigare engagemang med W3 i kombination med deras meriter från andra stora projekt och deras lokala erfarenhet var avgörande för valet av W3 Energy. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med dem, säger Philip Sander, vd för Luxcara.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094