23948sdkhjf

SSAB i Luleå blev pilotanläggning för ny funktion i SSG On site

SSG ska nu lansera en ny funktion som kallas Transportvägar som ökar anläggningens säkerhet. Funktionen ska hjälpa transportörer att hitta rätt på anläggningar vid lastning, losssning och sedan lotsa dem rätt väg ut.

SSG tillhandahåller sedan innan appen SSG On Site som innehåller säkerhetsinformation, nyheter, kartor, larmnummer och kontakter gällande en industrianläggning. Genom att använda appen är det enkelt för anläggningar att snabbt nå ut med viktig information till alla som vistas på anläggning. Detta ökar anläggningens säkerhet. 

När tjänsteägaren för SSG On Site, Markus Sjöholm, tog kontakt med SSAB Luleå, angående den nya funktionen transportvägar var de snabba på bollen. SSAB har varit med som pilotanläggning sedan mitten av februari 2021.

Robert Ridefors, bevakningsledare för AB Företagsskydd, har hand om väktargruppen som sköter områdesbevakningen. Robert menar att det finns stor potential med funktionen då den ökar anläggningens säkerhet. Deras främsta uppgift är att kontrollera att inpasserade har behörighet och att de uppfyller de krav som ställs. Industriområdet är 6 km långt och 2.5 km bred. 

- När man jobbar med säkerhet och arbetar med tillträdeskontroller så blir SSG:s tjänster ett naturligt verktyg för oss. Vi har använt SSG On site i precis ett år och sen dess har vi även varit med i användargruppen för tjänsten, säger Robert Ridefors. 

Arbetet med funktionen Transportvägar har pågått sedan början av 2020 och nu är den redo för lansering. Mellan 20 och 30 personer från olika delar av industrin har deltagit och kommit med feedback. 

- Eftersom anläggningsområdet under normala förhållanden tar emot runt 7000 besökare per år, så blir det en hel del tid för verksamheten som går ut på att möta upp och släppa av besökare vid vakten. Med den nya funktionen så kan våra besökare få en bättre upplevelse och känna att de blir omhändertagna på ett bra och säkert sätt, något som även kommer spara tid och skapa kundnytta för våra projektledare och besöksmottagare, säger Robert.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078