23948sdkhjf

Oro trots stark återhämtning

Under måndagen presenterade Svensk Industriförening, Sinf, sin underleverantörsbarometer för första kvartalet 2021. 53 procent uppger att de ser en omsättningsökning jämfört med föregående period och 29 procent vill anställa mer personal under år 2021.

- Det har varit en kraftig återhämtning under början av 2021 och företagen har en positiv syn på året. Det har funnits en stark förmåga att anpassa sig under krisen. Samtidigt ser vi oroande siffror både inom kompetens och digitalisering samtidigt som leveransproblemen utmanar, säger Sinfs vd Sanna Arnfjorden Wadström.

Efter mer än ett år av pandemi ger underleverantörerna regeringen godkänt. 59 procent tycker inte att Regeringen hade behövt göra något annorlunda och många företag har haft hjälp av de krisåtgärder som Regeringen har vidtagit. 

Trots ljusa siffror finns det utmaningar för företagen. De utmaningar som företagen står för är återkrav, sena utbetalningar av korttidsstöd och att globalt få fram material till produktionen. 

- Genom att leverera stöd med låga insteg för företagen framåt kan vi hjälpa till att överbrygga utmaningarna och ta vara på den starka förmågan till återhämtning som vi ser just nu, säger Sinfs vd Sanna Arnfjorden Wadström. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125