23948sdkhjf

Behövs fler experter på tillverkningsföretagen

- För att kunna effektivisera och utveckla nuvarande och nya produktionsmetoder behövs det välutbildade produktionstekniker och idag råder det tyvärr brist, säger Pär Sundberg, Head of manufacturing engineering på Koenigsegg automotive.

Det var redan för ett par år sedan som Myndigheten för yrkeshögskolan varnade för en allvarlig brist på produktionstekniker - speciellt på kvalificerade produktionstekniker.

Nu kommer Lernias svar. Det blir en ettårig distansutbildning som läses från Trollhättan eller Västervik.

Yrkehögskoleutbildningen Certifierad produktionstekniker är framtagen i samarbete med näringslivet och riktar sig till yrkesverksamma inom industriell produktion som vill utvecklas inom sin arbetsroll.

Ett av de industriföretag som varit med i framtagandet är Koenigsegg.

 - Den globala konkurrensen är stenhård. Effektiv produktion i Sverige är extremt viktigt för att kunna behålla både jobb och välfärd här i landet, säger Pär Sundberg.

 - Vi märker att industrin lägger mer och mer resurser på att kompetensutveckla sin arbetsstyrka i syfte att effektivisera sina verksamheter och ligga i framkant. Det finns stora möjligheter arbeta i en den här branschen och det hoppas vi att fler inser och söker in till utbildningen som börjar i höst, säger Petra Pires, regionchef Lernia yrkeshögskola.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078