23948sdkhjf

Maskinstyrning varifrån du vill

Maskinoperatörer ska nu sömlöst kunna överföra kontrollen över sina maskiner från HMI till mobila enheter.

Med en ny funktion i B&Rs mapp View HMI-lösning ska kan du röra dig fritt medan du arbetar och alltid ha den information du behöver till hands.

- Fram till nu har HMI-terminaler begränsat maskinoperatörer till att arbeta inom en viss radie, säger B&R mjukvaruexpert Manuel Sánchez och förklarar vidare:

- De kunde inte styra maskinen om de inte stod precis framför skärmen. B&Rs webbaserade HMI-lösning gör det nu möjligt för dem att styra maskinen från sin mobila enhet vart de än går. När uppgiften är klar överför operatören kontrollen till huvud-HMIn.

Den nya QRViewer-widgeten som finns i B&Rs mapp View HMI-lösning genererar nämligen dynamiska QR-koder i maskinens användargränssnitt. Förutom att överlämna HMI-drift till en smartphone, ska dessa koder möjliggöra en mängd andra praktiska nya funktioner för att optimera maskinens prestanda och tillgänglighet.

I händelse av ett fel i systemet ska operatörer snabbt komma åt hjälpdokumentation, instruktionsvideor, artikelnummer, med mera - direkt på sin smartphone.

När man visar historiska data på prestanda ska de komma åt ERP-system på högre nivå och spåra partier i hela leveranskedjan.

På så sätt ska rätt information, på rätt plats, vid rätt tidpunkt hjälpa till att hålla maskinen säker med minimalt med driftstopp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109