23948sdkhjf

SKF söker underhålls- och serviceingenjörer

Nu rekryterar SKF tjänster inom hård- och mjukvaruutveckling, industrialisering och Supply Chain för att satsa på avancerad tillståndskontroll i Sverige. Rekrytering av underhålls- och serviceingenjörer sker till flertalet orter.

SKF satsar hårt på att utveckla nya system och lösningar för avancerad tillståndskontroll. Dessa produkter ska göra det möjligt för lösningar med avancerade inbyggda system att samverka med AI för att maximera prestanda i kundernas roterande utrustning.

Nästa generations produkter baserat på IMx-1 plattformen kommer att accelerera och utvecklingen av mjuk-och hårdvara koncentreras nu till orterna Luleå i Sverige och Saint-Cyr i Frankrike.

– Det är en del i koncernens ambition att effektivisera forskning och utveckling både vad gäller lokalisering, process och kostnader, säger Malin Ruthström enhetschef på SKF i Luleå.

Detta har gjort att SKF nu rekryterar nya kompetenser till SKF i Luleå inom hård-och mjukvaruutveckling, men också industrialiseringsingenjörer, kvalitetsingenjörer och en Supply Chain Planner.

Gösta Andersson, presschef på SKF, berättar för U&D:

– I dagsläget handlar det om åtta tjänster som vi jobbar med just nu. Fem av dessa är kopplade till enheten i Luleå.

Det sker alltså även rekrytering inom området på andra håll då fterfrågan är god och affärsmöjligheterna stora för tjänster inom avancerad tillståndskontroll på den svenska marknaden. Detta har gjort att behovet ökat på att finnas geografiskt nära kunderna med service och applikationskunskap för att åtgärda avvikelser i produktionen.

– Vi har fler och fler kontrakt med kunder så vi har behov av att rekrytera nu. Vi ökar inte bara vår förmåga av centraliserade analyser i våra analyscenter i Kiruna och Göteborg, utan vi fokuserar också på att stärka vår förmåga att geografiskt vara nära kunden, säger Piotr Korzunowicz, chef för Rotating Equipment Performance Center på SKF i Sverige.

För att finnas nära kunden rekryterar SKF därför flera underhålls- och serviceingenjörer med övervakning och applikationskunskap med placering i områden som Kiruna, Gällivare, Gävle, Sundsvall och Bergslagen där kunder inom massa, stål och gruvindustri är belägna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11