23948sdkhjf

Fler och fler vätgasdrivna tåg

Som vi tidigare berättat kommer nu vätgastågen.

Läs också: Nu kommer vätgastågen

Även denna gång är det Alstom som kommer att leverera tågen. Det handlar om sex vätgasbränslecellståg, med option på ytterligare åtta till, till Ferrovie Nord Milano, FNM för ett totalt belopp på cirka 160 miljoner euro. 

De nya vätgastågen kommer att baseras på Alstoms regionala tågplattform Coradia Stream, som är dedikerad till den europeiska marknaden och som redan produceras för Italien vid Alstoms italienska anläggningar.

Den vätgasdrivna Coradia Stream för FNM kommer att utrustas med samma bränsleceller som världens första vätgaståg Coradia iLint.

Coradia Stream kommer att ha samma komfort i sin elektriska version. Vätgasversionen kommer att ha samma operativa prestanda som dieseltågen, inklusive samma räckvidd.

- Vi är oerhört stolta över att introducera vätgastekniken för tåg till Italien och det förtroende som vår italienska kund ger oss. Denna utveckling bekräftar Alstoms roll när det gäller att definiera mobilitetens framtid. Dessa tåg tillsammans med Coradia iLint som redan har visat sig vara kommersiella i Tyskland utgör ytterligare ett stort steg i övergången mot globala hållbara transportsystem, säger Gian Luca Erbacci, Senior vice president för Alstom Europe.

Coradia iLint är världens första persontåg som drivs av en vätgasbränslecell som producerar elektrisk kraft för dragkraft. Detta nollutsläppståg har låga ljudnivåer, och släpper ut endast ånga och kondensvatten. 

Den första tågleveransen förväntas inom 36 månader från orderdatumet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078